Hoe kom ik van mijn pijn af?

Pijn is een signaal vanuit je onderbewuste wat aangeeft dat er iets aan de hand is. Jouw onderbewuste communiceert met gevoel en een vorm van beelden.

Bijvoorbeeld, je hebt met je voet in een stuk glas gestaan. Om je er op te wijzen dat je een snee in je voet hebt, kreeg je een pijnsignaal waarna het ontsmet en verzorgd wordt.

Zo heeft elke sensatie die jij voelt een boodschap. Van “kortstondige “ pijn zoals hierboven omschreven als zeurende pijn in de rug of het hoofd die maar niet weg gaat.

Door dat pijn een signaal is dat door het onderbewuste wordt aangestuurd, is het ook mogelijk om deze minder intens te maken en of uit te zetten.

Stel, je hebt last van rugpijn. Er zijn momenten dat de pijn in je rug ondragelijk is. Maar er zijn ook momenten dat het minder pijnlijk aanvoelt. Dit verschil in de pijn-sensatie geeft aan dat je onderbewuste in staat is om de pijn-prikkel, het signaal sterker of zwakker te  laten zijn. Door middel van hypnose-sessie kan je jouw onderbewuste de opdracht geven de pijn ervaring aan te passen.

In sommige gevallen heeft het pijn-signaal geen functie meer en is de trigger die de pijn activeert niet meer aanwezig. Je onderbewustzijn kan het verschil niet herkennen wat er in het verleden is gebeurd of wat er nu aan de hand is. Hij heeft een patroon aangeleerd en zal dit blijven afspelen totdat deze wordt gestopt.

Fantoompijn bijvoorbeeld is een signaal die je voelt in het niet meer aanwezig ledemaat. Dit signaal heeft geen functie meer omdat het deel van het lichaam niet meer aanwezig is.

Naast het werken aan de kwaliteit van het signaal is het ook goed om te kijken waar het voor staat. Lichaam en geest zijn één, het lichaam ervaart en de geest wordt gebruikt om de sensaties in op te slaan. Stel je denkt aan een keer dat je een super mooi moment beleefd hebt in je leven. Zodra je dit moment weer ophaalt in je gedachten, zal je merken dat je het ergens in je lichaam zult voelen. Het mooiste voorbeeld zijn de vlinders in je buik als je terugdenkt aan een geliefde. Dit gevoel kun je sterker maken (probeer maar) om dat gevoel weer te ervaren en intenser te maken…. Mooi he’

Voor elke emotie heb je een specifieke plek in het lichaam waar je deze opslaat. Als je hart meerdere keren gebroken is door liefdesverdriet zal je op een gegeven moment een sensatie kunnen blijven voelen in de hart streek. Heb je een gevoel in je lichaam waarvan je graag wilt weten waar het voor staat, en kijk of je het kan los-laten? Neem vrijblijvend contact op.

Er is voorzichtigheid geboden. Bij werken met pijn-sensaties zal dit altijd in samenspraak gaan met de huisarts of behandelend specialist.

Van welke pijn wil jij af?