Hypnose Noord

Hoe herken je een burn-out?


Wat kan je doen om uit een burn-out te komen of te voorkomen

Om te begrijpen wat je er aan kan doen moet je eerst weten wat het is. In mijn overtuiging is een burn-out niet iets wat je kan hebben. Ik bedoel waar in je lichaam zit dan die burn-out? Hoe ik het zie is je ervaart met regelmaat stressvolle gevoelens waardoor je niet goed meer kan functioneren. In de volksmond burn-out.

Je lichaam doet stress. En iets wat je doet kan je veranderen. Maar als je iets hebt of bent kan je het niet veranderen. Dit is in mijn ogen een belangrijke mindset om open te staat tot herstel.

Het stress gedrag wat je lichaam doet heeft een functie. Niets gebeurd zonder reden, je lichaam wil je ergens voor beschermen. Je gevoelslichaam heeft maar een functie goed voelen / overleven. Om dit te kunnen doen gaat hij weg bij de dingen die gelabeld zijn als onveilig. En associeert zich met de dingen die zijn gelabeld als veilig. Wat gelabeld staat als onveilig of veilig heb je ooit eens aangeleerd om te kunnen begrijpen wat iets voor jou betekent. Jouw unieke kijk op de wereld. Om snel en efficiënt te begrijpen wat iets voor ons betekent, hebben we er een gevoel aan gekoppeld. Wij zijn gevoel gestuurde wezens door te voelen weten we of we iets fijn is of juist bij weg moeten blijven. Er wordt wel eens gezegd; “Een gevoel staat voor duizend woorden”

En alles wat een hoge gevoelsintentie heeft wordt door ons bewustzijn ervaren. Die er vervolgens een betekenis aan wil geven door middel van gedachten en woorden. Echter wanneer we niet goed begrijpen wat ons gevoelslichaam ons wil vertellen en het bewustzijn er een andere betekenis aan geeft zal het gevoel terug blijven komen. Wat wij ervaren als stressvol.

burn-out

Het stressgevoel dwingt je tot verandering in je gedrag met als doel het op een andere manier te gaan doen.

Het onveilige gevoel is een signaal vanuit je gevoelslichaam die aangestuurd wordt door je onbewuste deel van je brein om je aan te sporen tot verandering.

Wanneer de verandering is gemaakt heeft het signaal geen functie meer en zal stoppen. Met hypnotherapie kan de therapeut je begeleiden om door deze inzichten te komen waar het gevoel voor staat. Zodat het proces wat we burn-out noemen kan stoppen.

Open chat
Vragen? Stuur een bericht via Whatsapp.