Hypnose Noord

Hypnotherapie werkt goed tegen angsten

Hypnotherapie werkt goed tegen angsten. Ik krijg vaak de vraag: ‘Wil je mij van mijn angststoornis afhelpen?

Om de cliënt serieus te nemen maar het gedrag niet, vraag ik vaak: “ok waar zit dan die angststoornis?”

Meestal komt er als antwoord, hoe bedoel je? Wat ik bedoel ben je het of ervaar je angstgevoelens…. Want als je er van overtuigd bent dat je het bent of hebt, hoe kun je er dan vanaf komen?

Wanneer je iets doet, kun je bewust worden waarom je het doet waardoor je de keuze hebt om het anders te doen. Het klinkt misschien een beetje betuttelend. Maar alle overtuigingen die jij aangenomen hebt, sturen je gedrag aan. En wat dient je meer: de overtuiging dat je (regelmatig) angstig voelt, of ik heb een angststoornis? En hypnotherapie werkt goed tegen angsten.

Hypnotherapie werkt goed tegen angsten

Laat me het verder uitleggen; Iets doen is gedrag? En het gedrag angst in dit geval doe je  met een onbewuste reden om jezelf ergens voor te beschermen. Alles wat we doen, komt voort uit een ervaring uit ons verleden. En het gedrag wat je geleerd hebt in het verleden, had toen een functie.

Echter wanneer het nu niet meer goed voelt. Is het tijd om het te veranderen. Door de verandering te maken op overtuigingsniveau zodat je het bij de kern van het probleem aanpakt. Mocht je meer willen weten, hoor ik het graag.

Heb je na het lezen van dit stuk vragen?

Open chat
Vragen? Stuur een bericht via Whatsapp.