Hypnose Noord

FAQ

Veel gestelde vragen:

Algemeen

De unieke vorm van therapie. Is een efficiënte manier om weer in balans terug te komen. Hoe meer wij als individu balans ervaren hoe meer wij ons omgeving hiermee positief kunnen inspireren.

Bij hypnoseNoord werk ik aan de drie aspecten hoe wij de wereld ervaren.

  1. Ons bewustzijn, de gedachten die wij bewust ervaren. Door bewust te worden waar onze emoties voorstaan. Het geeft je de keuze om dit bewust te veranderen.
  2. Onze onbewuste overtuigingen die onze emoties aansturen. Door de overtuiging te veranderen, wijzigt de emotie.
  3. Onze emoties ervaren we in ons gevoelslichaam. Door je gevoelslichaam te trainen, anders te voelen, zorgt dit voor andere gedachten die weer andere overtuigingen aanstuurt.

Met hypnotherapie werk je aan de overtuiging die het gevoel aanstuurt. Als je weet waarom je iets doet, heb je keuze om te kunnen veranderen. Wanneer je dit verandert, wijzig je dit voor het leven.

Met hypnotherapie werk je aan de overtuigingen die het gevoel aansturen. Door hier inzicht in te krijgen heb je de keuze om te veranderen. Door de overtuiging te veranderen maak je de verandering bij de bron in plaats van een ander gedrag aan te leren.

We bekijken allemaal de wereld door onze eigen ogen. Het beeld hoe ieder de wereld ziet, is gecreëerd uit onze ervaringen die wij in ons leven hebben opgedaan. Wanneer je een emotie ervaart die jou beperkt in je dagelijkse leven is de kans groot dat deze emotie te maken heeft met een ervaring uit je verleden. De emotie wil jou ergens voor beschermen, echter ben je niet bewust van de boodschap van de emotie. Met hypnotherapie maak je je bewust van de boodschap om vervolgens de emotie te kunnen los laten / veranderen.

HearthMath

De HeartMath methode is ontwikkeld door Doc Childre in 1991 te Californië. Zijn wens is om zorg te dragen voor mens en planeet. In zijn onderzoek doorzag hij een doorslaggevende rol in de combinatie van hart en hoofd. Zo ontdekten ze het belang van coherentie in de hartritme variabiliteit .

Bij HypnoseNoord werken we aan een stuk bewustwording, het veranderen van je overtuigingen waardoor er ruimte ontstaat voor ander gedrag. En het werken aan meer veerkracht in je gevoelslichaam door middel van HeartMath.

Aan de hand van de hulpvraag van de cliënt bepaald de werkwijze en het aantal sessies. Mocht er behoefte zijn om alleen met HeartMath te werken is dat uiteraard ook mogelijk. De kosten kunt u vinden op de site bij informatie – kosten consult.

Met de HeartMath methode ga je een nieuwe gewoonte aanleren om dit volledig te integreren ben je acht tot tien weken aan het oefenen een paar keer per dag gedurende drie tot vijf minuten.

Zodra je voelt wat het met je doet, kan je het elk gewenst moment toepassen. Het wordt vaak ervaren als een positief rust momentje gedurende de dag om even de aandacht te focussen op het hier-en-nu.

Met de HeartMath methode breng je veerkracht in je emoties, wat ervoor zorgt dat je meer grip hebt op je gevoelens. Hierdoor voelt het alsof je hoofd vrijer is van gedachten, beter kan concentreren en een positief effect heeft op de nachtrust.

Ons hart heeft een grote invloed op ons gevoel. Ons hart zendt magnetische energie uit die ons gevoelslichaam beïnvloedt.

Met onze ademhaling kunnen we ons hart beïnvloeden. Door de juiste beïnvloeding door middel van een specifieke ademhalingstechniek in combinatie met een positieve emotie.

Train je het gevoelslichaam om hier meer en sneller in verbinding mee te zijn. Wat ervoor zorgt dat je meer in balans bent omdat je lichaam andere hormonen aan gaat maken.

HeartMath methode stimuleert het evenwicht in het autonome zenuwstelsel. Wat er voor zorgt dat er meer balans is in je gevoelslichaam. Waardoor je in stressvolle situaties sneller en effectiever weer terug in balans komt en gedurende de dag meer ontspanning ervaart.

Hypnotherapie

De kosten voor een consult hypnotherapie bedragen € 150,-. Deze worden door middel van een factuur in rekening gebracht.

Alle hulpvragen voor hypnotherapie zijn uniek. Echter, de meeste hulpvragen kunnen binnen drie consulten worden opgelost. Mocht het toch gewenst zijn dit uit te breiden. Dan wordt dit aan u voorgelegd. Een consult duurt ongeveer 1,5 tot 2 uren.

Tijdens een hypnotherapie sessie kan er op verschillende manieren gewerkt worden waarin bewustwording centraal staat. Om hiermee in contact te komen, wordt er gebruik gemaakt van cognitieve hypnose technieken als wel trans fenomenen.

Hierbij wordt er altijd een bewustzijn ervaren om bewust te worden van de informatie. De cliënt heeft te allen tijde controle.

Hypnose is een natuurlijke staat. We kunnen verschillende staten van bewustzijn ervaren, van hyper alert tot een diepe staat van slapen. De trance staat die hypnose wordt genoemd, is een natuurlijke staat waar je door heen gaat voordat je in slaap valt. In principe kan iedereen in hypnose, echter bepaal je dit zelf.

In beide toepassingen wordt er gewerkt met trans fenomenen, echter met hypnotherapie wordt het therapeutisch ingezet om bewust te worden van de onbewuste patronen waarmee je op een efficiënte manier therapeutisch zorg aangeboden kan worden.

Angst is een manier van je onderbewustzijn om je te beschermen. Met hypnotherapie maak je contact met het onderbewuste denken, om de inzichten te krijgen wat de positieve intentie is die de angst aan stuurt.

Met deze inzichten heb je de keuze om te veranderen en de angst, die in veel gevallen een angst is uit het verleden, los laten omdat de angst in het nu geen “functie” meer heeft.

Wetenschappelijke studies tonen aan dat hypnotherapie werkt.

Hypnotherapie wordt onder andere toegepast in de medische wereld voor diverse behandelingsvormen. Hypnotherapie wordt ingezet om contact te maken met de onbewuste gedachtepatronen om hier bewust van te worden, waardoor je keuze hebt om te veranderen.

Open chat
Vragen? Stuur een bericht via Whatsapp.