Hypnose Noord

Verminderd zelfvertrouwen

Wat is zelfvertrouwen en waarom ervaren we een gevoel van verminderd zelfvertrouwen?

Wat is zelfvertrouwen en waarom ervaren we soms een gebrek aan zelfvertrouwen? Zelfvertrouwen is van cruciaal belang voor ons welzijn. Het gaat om geloven in onze eigen capaciteiten, vaardigheden en waarde als individu. Als we zelfvertrouwen hebben, voelen we ons sterk, bekwaam en klaar om uitdagingen aan te gaan. We hebben vertrouwen in onszelf en in de beslissingen die we nemen.

Het kan echter vreemd lijken om over zelfvertrouwen te praten alsof het iets is dat we kunnen verliezen of dat het fysiek deel uitmaakt van ons lichaam. In werkelijkheid is zelfvertrouwen geen tastbaar object, maar eerder een perceptie die we ervaren. Soms kunnen we onszelf echter zo identificeren met het idee dat we geen zelfvertrouwen hebben (wat eigenlijk betekent dat we iets missen wat nooit werkelijk van ons was), dat we verstrikt raken in gevoelens van verminderd zelfvertrouwen.

Nu we begrijpen dat zelfvertrouwen geen object is, maar eerder een gevoelsperceptie die we allemaal kennen, kunnen we deze perceptie gebruiken en versterken. HeartMath-ademhalingsoefeningen zijn bijvoorbeeld zeer geschikte technieken om dit te oefenen. Door hier regelmatig een paar minuten mee te oefenen zal je merken dat je veel zelfvertrouwder gaat voelen.

Ben je nieuwsgierig hoe dit voor jou kan werken?

Open chat
Vragen? Stuur een bericht via Whatsapp.