Hypnose Noord

Verse appeltaart

Om een appeltaart te kunnen bakken, heb je ingrediënten nodig. En een stappenplan hoe dit in de juiste volgorde te bereiden. Je kunt je vast wel voorstellen dat, wanneer je de volgorde verandert en ingrediënten weg laat, er geen heerlijke appeltaart ontstaat.

Ons brein doet precies hetzelfde.

Om de emotie angst te ervaren moet je exact de juiste volgorde en ingrediënten gebruiken om tot het resultaat angst te komen. Dit gebeurt onbewust en razendsnel in ons brein. Als je er zo over nadenkt best wel knap, toch?

Verander de volgorde en/of de ingrediënten en er is geen angst meer. Zo simpel is het ….. maar iets wat simpel is, hoeft niet persé altijd gemakkelijk te zijn.

Angst ervaren we vanuit een externe waarneming (via onze zintuigen zien, voelen, ruiken, horen, proeven). Deze waarneming wordt door ons brein omgezet in een gevoel. En van dit gevoel, daar vinden we vervolgens wat van.

Stel: Je ziet een spin. Dit geeft jou een gevoel (bijvoorbeeld angst), dit gevoel levert een reactie op. En van die reactie, daar vind  je weer wat van.

Kun jij je voorstellen als je een ander gevoel zal hebben bij de spin in dit voorbeeld, dat jouw reactie dan anders zal zijn?

Nieuwsgierig hoe jij dit gevoel kunt veranderen? Kijk dan op mijn site www.hypnosenoord.nl/angst-tandarts hier vindt je een gratis cursus hoe jij in een paar stappen van je angst af kan komen. 

Open chat
Vragen? Stuur een bericht via Whatsapp.