Hypnose Noord

Waar komen onze gedachten vandaan?


Ons kritisch denken scant non-stop de omgeving om te beoordelen hoe we op de situatie, waar we ons op dat moment in begeven, moeten reageren. Ons kritisch denken past hierbij de kennis toe uit ervaringen die zijn opgeslagen in het verleden om met een “gepaste” reactie te komen.

Je kunt je voorstellen dat je als 6-jarige niet zoveel weet als nu. Wellicht is het je wel eens opgevallen dat kinderen met een enorme snelheid dingen kunnen leren. Kijk eens naar een baby. De transformatie die hij/zij doormaakt in de eerste 365 dagen is verbluffend.

Deze snelle ontwikkeling zou je nooit kunnen behalen wanneer je alles wat je ervaart bewust bekritiseert. Daarvoor heeft onze geniale brein gezorgd. Een kind is tot ongeveer zijn zevende levensjaar in een andere staat van denken en zijn hersengolven zitten op een andere frequentie, vergelijkbaar met de staat van iemand die in hypnose is.

Heel veel mooie en handige vaardigheden zijn geleerd in deze periode. Maar de keerzijde van de medaille is dat negatief aangeleerde zaken ook voor waar worden aangenomen. Hierdoor zal een opmerking als “jij kunt ook niets”, uitgesproken in deze jonge kinderjaren, vaak sterk blijven kleven aan een persoon. Je kunt je voorstellen dat deze ongewenste aangeleerde patronen je leven negatief kunnen beïnvloeden.

Gelukkig is het mogelijk contact te maken met je eigen onderbewuste om deze ongewenste patronen te veranderen. Hypnotherapie is een uitstekende techniek om direct contact te maken met het deel van jouw brein waar je snel en effectief kan veranderen.

Nieuwsgierig geworden? 

Open chat
Vragen? Stuur een bericht via Whatsapp.