Hypnose Noord

Wie ben ik?

“Van Technicus naar Hypnotherapeut: Mijn Reis”

Mijn naam is David Reijntjes en ik ben een vader van drie kinderen. Ik woon samen met mijn vriendin in Grou, Friesland. Ik ben geboren in 1977, mijn jeugd heb ik doorgebracht in het buitenland en in het noorden van Nederland. Later bracht ik mijn tienerjaren door in het midden van Nederland voordat ik terugkeerde naar het noorden om mijn carrière te starten. Na het afronden van mijn technische opleiding, heb ik verschillende organisatorische functies bekleed binnen bedrijven en als zelfstandig ondernemer, voornamelijk op technisch gebied.

Als ondernemer was zelfmanagement erg belangrijk voor mij, omdat ik verantwoordelijk was voor mijn eigen succes. Dit motiveerde me om meer bewust te worden van mijn gedrag en eventuele schadelijke patronen te vermijden en te veranderen. Ondanks mijn inspanningen
merkte ik echter dat ik steeds weer terugviel in dezelfde valkuilen, zonder echt te begrijpen waarom dit gebeurde of hoe ik dit kon oplossen. Deze innerlijke onrust zorgde ervoor dat ik verschillende wegen probeerde als ondernemer, maar uiteindelijk besefte ik dat de technische
sector me niet langer voldoening gaf.

Ik besloot mezelf verder te ontwikkelen op zoek naar meer betekenis in mijn leven. Ik begon boeken te lezen over zelfontwikkeling, woonde seminars bij en volgde opleidingen op het gebied van zelfontwikkeling en NLP. Tijdens deze reis kwam ik ook in aanraking met hypnotherapie, wat direct mijn interesse wekte. Ik ontdekte al snel dat hypnotherapie een effectieve manier is om verandering teweeg te brengen.

Dit opende een nieuwe wereld voor mij en gaf me het gevoel van verbondenheid waar ik naar verlangde. Ondanks de spanning om mijn vertrouwde wereld los te laten en mijn hart te volgen naar meer betekenis, besloot ik mijn koers te verleggen. Begon ik aan de opleiding tot hypnotherapie practitioner bij het Hypnose Instituut Nederland. Daarna heb ik ook de masteropleiding en de opleiding tot gecertificeerd hypnotherapeut afgerond. Na het behalen van deze diploma’s volgde ik nog een opleiding genaamd “Conversational Hypnosis
Professional Hypnotherapy” bij IAPCH.

Ik stond aan het begin van mijn nieuwe carrière en door mijn verworven kennis kreeg ik een holistischer kijk op gedrag. Hypnotherapie bood effectieve interventiemogelijkheden, maar naast het helpen reguleren van emoties, merkte ik dat bewustwording van waarom we doen wat we doen ook belangrijk was. Daarom verdiepte ik me verder in associatietherapie, polyvagaal-theorie en werd ik officiële HeartMath-coach bij HeartMath Benelux. Met behulp van deze kennis wilde ik mijn therapeutische aanbod nog beter onderbouwen en cliënten bewuster maken, zodat ze in de toekomst beter in staat zijn zichzelf te reguleren.

Uit deze zoektocht ontstond de combinatie van coaching op basis van de polyvagaal-theorie, hartcoherentie met behulp van HeartMath-technieken en therapeutische interventies met hypnotherapie. Vanuit de gedachte dat lichaam, geest en emoties de sleutel zijn tot duurzame
verandering.

In 2020 ben ik mijn eigen praktijk gestart genaamd HypnoseNoord. Naast het begeleiden van cliënten in mijn praktijk was ik ook regelmatig actief als assistent bij opleidingen aan het Hypnose Instituut Nederland. Gedurende de eerste drie jaar heb ik ondersteunende taken uitgevoerd tijdens de opleidingen, examens afgenomen en als coach gewerkt bij live evenementen.

Open chat
Vragen? Stuur een bericht via Whatsapp.