Hoe kom ik van mijn angst af?

Angst is een ingebeeld verlies waarbij je denkt iets te verliezen.

Angst is iets wat bij ons allen wel bekend is. Gelukkig maar want angst helpt ons ervaringen te vermijden wat we in het verleden als onprettig hebben ervaren. Naast dat angstig zijn ons helpt, kan het ook onze valkuil zijn. Door nog steeds bang te zijn voor iets of iemand of wat zou kunnen gebeuren zonder “goede” reden.

Een voorbeeld is, stel je hebt als klein kind een vervelende ervaring gehad met een hond. Je lag vredig te slapen in je kinderwagen, opeens schrok je wakker van een onbekend geluid. Het eerste wat je ziet is een kop van een hond. Je kunt je voorstellen dat dit een angstige ervaring was en als zodanig is opgeslagen.

angst

Gelukkig is er iemand om je te troosten en je groeit verder op en de gebeurtenis ben je al lang weer vergeten. Nu je wat ouder bent en je al wat stappen los kan zetten, stap je dapper door de kamer tot dat er weer een hond aan komt en jou volledig in zijn speelsheid omver stoot. Bam, daar lig je dan. Weer een vervelende ervaring die geregistreerd staat in jouw geheugen.

Nu jij volwassen bent heb je elke keer bij de aanwezigheid van een hond een vervelend gevoel in je onderbuik, misschien wel de drang om er voor weg te lopen. Je begrijpt er niets van waarom je elke keer dit gevoel krijgt bij de aanwezigheid van een hond. Dit gevoel is jouw zelfbescherming van het onderbewustzijn die vanuit ervaringen uit het verleden jou beschermt voor verlies, in dit geval controleverlies.

Met hypnose is het mogelijk door middel van een regressie terug te gaan naar het moment waar je voor het eerst dit gevoel hebt ervaren. Door hier weer bewust van te worden zul je het inzicht krijgen om er een gepast gevoel bij te krijgen. Waardoor je de ongewenste angst voor elke hond die je tegen komt zal veranderen. Dit werkt natuurlijk zo voor elk vervelend gevoel die jij ervaart maar niet bewust weet waar het vandaan komt.

Van welke angst wil jij af?

Neem contact op