Bewezen oplossing tegen angst

Hypnotherapie is de manier om eens en voor altijd van je angst af te komen.

Waarom; angst is een aangeleerde reactie op een gebeurtenis.

Bijna alle angstgevoelens zijn in de loop van je leven “ontstaan” wat ik wil zeggen je bent niet geboren met een angst voor het spreken in het openbaar of dat je bang was voor spinnen toen je een baby was, toch?

Hoe kan een angst ontstaan?

Je hebt ooit een ervaring gehad waar je angstig reageerde op een situatie of object. Voorbeeld als klein kind ben je erg geschrokken van één hond, in het nu ervaar je een angst gevoel wanneer een hond bij jou in de buurt komt. Bewust weet je dat niet voor alle honden bang hoeft te zijn. Maar toch ervaar je dit zo.

Het onderbewust deel van onze brein is gefocust op generalisatie en zal in elke vergelijkbare situatie hetzelfde angstgevoel laten ervaren. Met als doel jou te beschermen! Dus de volgende keer dat je een vergelijkbare situatie ervaart reageer je op een vergelijkbare manier.

Met deze reacties veranker je het angstgevoel aan de ervaring of object. En de basis voor een angst ”stoornis” kan gelegd zijn.

Je hebt geen angst, je doet angstig.

Kan je voorstellen dat het gedrag wat je nu ervaart als “angst gevoel” vroeger nodig had om jezelf te beschermen?

Want als je het angstgevoel nog nodig had gehad was het geen probleem geweest, toch..?

angst gevoel

Iets wat je aangeleerd hebt, kun je ook weer veranderen.

Het angstgevoel wat gekoppeld is aan de ervaring of object, kan ook weer ontkoppeld worden.

Met hypnotherapie maak je contact met het onbewuste deel van jou brein waar jij die angst overtuiging hebt opgeslagen. Door op de zelfde manier dat jij ooit geleerd hebt om angstig te koppelen aan die ervaring of object. Kan dit gevoel ook weer ontkoppeld worden.

Zou je dit willen ervaren?

Na het aanvragen van een vrijblijvend gesprek, mail ik u een voorstel voor een datum voor een telefonische afspraak. In dat gesprek zal  ik uw vragen beantwoorden.

Ik hoor graag van u.

Vriendelijke groet, David

david