HeartMath heeft een unieke methode om meer veerkracht te ervaren in je dagelijks leven.

HeartMath

Voordelen HeartMath:

  • meer energie en vitaliteit
  • helder na kunnen denken en concentreren
  • beter kunnen slapen en ontspannen
  • positieve  invloed en grip op emoties
  • een betere balans

Hoe werkt het:

Hartcoherentie is een samenspel tussen hart en brein. Hiermee stem je je hart en brein met elkaar af. Met als doel dezelfde trillingsfrequentie te genereren. Hierdoor worden ze coherent met elkaar. Je kunt dit zien als het afstemmen van een radiofrequentie. Hoe zuiverder afgesteld, hoe helderder de informatie door de speakers heen komt.

Coherent zijn zorgt ervoor dat er rust ontstaat in het hoofd en ruimte om helder na te kunnen denken. Wanneer je gevoelslichaam dit met regelmaat ervaart, wordt dit een nieuwe staat van zijn. Met als gevolg je gedurende de dag meer rust en helderheid ervaart. En mocht er een stressvolle situatie ontstaan dan kom je sneller weer terug in de rustige basis in plaats van het verhoogd blijven in je energie.

Wie werken er met HeartMath:

Veel commerciële organisaties en overheidsinstanties werken met de technieken van HeartMath om de medewerkers in hun kracht te zetten. En zo het verzuim op de werkvloer te beperken.

Hoe ziet een traject er uit:

Het traject bestaat uit vijf contact momenten gedurende twee à drie maanden. Aan de hand van een werkboek wordt stapsgewijs gewerkt aan meer veerkracht. Het eerste deel bestaat uit het bewust worden van je triggers. Om vervolgens te werken aan diverse technieken om emoties beter te leren reguleren.

Hierbij gebruik je een Inner Balance Trainer. Dit  apparaatje sluit je op je telefoon aan. Zo kan je door middel van een app precies zien hoe coherent je bent. Er ontstaat een helder overzicht en is de voortgang goed bij te houden.

Investering in HeartMath:

Tijdens het traject zal er dagelijks geoefend moeten worden. Een aantal minuten per oefening per dag. Voor het eigen  maken van je vaardigheden van coherentie  en deze te versterken. Uiteraard is het goed om na het veerkracht traject deze vaardigheden te onderhouden. Je zult merken dat je het snel even tussen de activiteiten van de dag gaat toepassen, omdat het snel, eenvoudig en meteen resultaat oplevert.

David Reijntjes is gecertificeerd coach.