HeartMath

HeartMath2023-04-12T09:06:46+00:00

HeartMath heeft een unieke methode om meer veerkracht te ervaren in je dagelijks leven.

HeartMath

Voordelen HeartMath:

  • meer energie en vitaliteit
  • helder na kunnen denken en concentreren
  • beter kunnen slapen en ontspannen
  • positieve  invloed en grip op emoties
  • een betere balans

Hoe werkt het:

Hartcoherentie is een samenspel tussen hart en brein. Hiermee stem je je hart en brein met elkaar af. Met als doel dezelfde trillingsfrequentie te genereren. Hierdoor worden ze coherent met elkaar. Je kunt dit zien als het afstemmen van een radiofrequentie. Hoe zuiverder afgesteld, hoe helderder de informatie door de speakers heen komt.

Coherent zijn zorgt ervoor dat er rust ontstaat in het hoofd en ruimte om helder na te kunnen denken. Wanneer je gevoelslichaam dit met regelmaat ervaart, wordt dit een nieuwe staat van zijn. Met als gevolg je gedurende de dag meer rust en helderheid ervaart. En mocht er een stressvolle situatie ontstaan dan kom je sneller weer terug in de rustige basis in plaats van het verhoogd blijven in je energie.

Wie werken er met HeartMath:

Veel commerciële organisaties en overheidsinstanties werken met de technieken van HeartMath om de medewerkers in hun kracht te zetten. En zo het verzuim op de werkvloer te beperken.

Hoe ziet een traject er uit:

Het traject bestaat uit vijf contact momenten gedurende twee à drie maanden. Aan de hand van een werkboek wordt stapsgewijs gewerkt aan meer veerkracht. Het eerste deel bestaat uit het bewust worden van je triggers. Om vervolgens te werken aan diverse technieken om emoties beter te leren reguleren.

Hierbij gebruik je een Inner Balance Trainer. Dit  apparaatje sluit je op je telefoon aan. Zo kan je door middel van een app precies zien hoe coherent je bent. Er ontstaat een helder overzicht en is de voortgang goed bij te houden.

Investering in HeartMath:

Tijdens het traject zal er dagelijks geoefend moeten worden. Een aantal minuten per oefening per dag. Voor het eigen  maken van je vaardigheden van coherentie  en deze te versterken. Uiteraard is het goed om na het veerkracht traject deze vaardigheden te onderhouden. Je zult merken dat je het snel even tussen de activiteiten van de dag gaat toepassen, omdat het snel, eenvoudig en meteen resultaat oplevert.

David Reijntjes is gecertificeerd coach.

Veelgestelde vragen:

Waar komt de HeartMath methode vandaan?2023-04-12T09:01:58+00:00

wat is heartmath

De HeartMath methode is ontwikkeld door Doc Childre in 1991 te Californië. Zijn wens is om zorg te dragen voor mens en planeet. In zijn onderzoek doorzag hij een doorslaggevende rol in de combinatie van hart en hoofd. Zo ontdekten ze het belang van coherentie in de hartritme variabiliteit .

Wat zijn de kosten van de HeartMath?2023-04-12T09:00:22+00:00

wat is heartmath

Bij HypnoseNoord werken we aan een stuk bewustwording, het veranderen van je overtuigingen waardoor er ruimte ontstaat voor ander gedrag. En het werken aan meer veerkracht in je gevoelslichaam door middel van HeartMath.

Aan de hand van de hulpvraag van de cliënt bepaald de werkwijze en het aantal sessies. Mocht er behoefte zijn om alleen met HeartMath te werken is dat uiteraard ook mogelijk. De kosten kunt u vinden op de site bij informatie – kosten consult.

Hoe lang duurt de HeartMath methode?2023-04-12T09:01:15+00:00

wat is heartmath

Met de HeartMath methode ga je een nieuwe gewoonte aanleren om dit volledig te integreren ben je acht tot tien weken aan het oefenen een paar keer per dag gedurende drie tot vijf minuten.

Zodra je voelt  wat het met je doet, kan je het elk gewenst moment toepassen. Het wordt vaak ervaren als een positief rust momentje gedurende de dag om even de aandacht te focussen op het hier en nu.

Wat levert de HeartMath methode jou op?2023-04-12T08:59:35+00:00

wat is heartmath

Met de HeartMath methode breng je veerkracht in je emoties, wat ervoor zorgt dat je meer grip hebt op je gevoelens. Hierdoor voelt het alsof je hoofd vrijer is van gedachten, beter kan concentreren en een positieve effect heeft op de nachtrust.

Hoe werkt de HeartMath methode?2023-04-12T08:58:57+00:00

wat is heartmath

Ons hart heeft een grote invloed op ons gevoel. Ons hart zendt magnetische energie uit die ons gevoelslichaam beïnvloedt.

Met onze ademhaling kunnen we ons hart beïnvloeden. Door de juiste beïnvloeding door middel van een specifieke ademhalingstechniek in combinatie met een positieve emotie.

Train je het gevoelslichaam om hier meer en sneller in verbinding mee te zijn. Wat ervoor zorgt dat je meer in balans bent omdat je lichaam andere hormonen aan gaat maken.

Wat is de HeartMath methode?2023-04-12T08:57:56+00:00

wat is heartmath

HeartMath methode stimuleert de evenwicht in het autonome zenuwstelsel. Wat er voor zorgt dat er meer balans is in je gevoelslichaam. Waardoor je in stressvolle situaties sneller en effectiever weer terug in balans komt en gedurende de dag meer ontspanning ervaart.

Ga naar de bovenkant