Hypnotherapie

Hypnotherapie2023-02-23T15:39:01+00:00

Wat is Hypnose?

In de eerste zeven jaar van je leven creëer je de basis van jouw wereldbeeld. In deze periode is het brein in een staat van hypnose en neemt informatie op een andere manier op. Om op een effectieve en snelle manier heel veel te leren staat je brein open voor suggesties. Je kritisch denken is nog niet ontwikkeld. Dit houdt in dat je de informatie die je ontvangt veel sneller en directer opslaat.

Hierdoor kan een kind op een veel snellere manier heel veel leren. Je kunt je voorstellen dat. Ie in deze periode veel mooie dingen hebt geleerd waar je nu nog elke dag de vruchten van plukt. Denk alleen al aan het kunnen praten, lopen en bijvoorbeeld lezen.

De keerzijde is echter dat niet alles wat je geleerd hebt in deze periode jou dient nu in je volwassen leven. Wat voor jou toen een goed onbewust gedrag was kan nu behoorlijk in de weg staan om de doelen te bereiken die jij graag wilt.

hypnotherapie

Hypnotherapie

Hypnotherapie is de oplossing om in contact te komen met het onderbewuste deel van jouw brein, het deel waar al jouw overtuigingen en patronen zijn opgeslagen. Zo kun je bij de bron van het probleem.

Jij zorgt voor de verandering
Door nieuwe inzichten die je krijgt als je in hypnose bent, kan je ongewenste emoties loslaten en zal het gedrag wat je er aan gekoppeld hebt als sneeuw voor de zon verdwijnen. Met de simpele reden dat er geen trigger meer voor is.

Veelgestelde vragen?

Werkt hypnotherapie?2023-02-01T11:06:05+00:00

hypnotherapie faq

Wetenschappelijke studies tonen aan dat hypnotherapie werkt.

Hypnotherapie wordt onder andere toegepast in de medische wereld voor diverse behandelingsvormen. Hypnotherapie wordt ingezet om contact te maken met de onbewuste gedachtepatronen om hier bewust van te worden, waardoor je keuze hebt om te veranderen.

Kan iedereen onder hypnose?2023-02-01T17:58:54+00:00

Kan iedereen onder hypnose?

Hypnose is een natuurlijke staat. We kunnen verschillende staten van bewustzijn ervaren, van hyper alert tot een diepe staat van slapen.

De trance staat die hypnose wordt genoemd, is een natuurlijke staat waar je door heen gaat voordat je in slaap valt.

In principe kan iedereen in hypnose, echter bepaal je dit zelf.

Helpt hypnotherapie bij angst?2023-02-01T17:59:43+00:00

Helpt hypnotherapie bij angst?

Angst is een manier van je onderbewustzijn om je te beschermen. Met hypnotherapie maak je contact met het onderbewuste denken, om de inzichten te krijgen wat de positieve intentie is die de angst aan stuurt.

Met deze inzichten heb je de keuze om te veranderen en de angst, die in veel gevallen een angst is uit het verleden, los laten omdat de angst in het nu geen “functie” meer heeft.

Wat gebeurt er bij hypnotherapie?2023-02-01T18:01:03+00:00

Wat gebeurt er bij hypnotherapie?

Tijdens een hypnotherapie sessie kan er op verschillende manieren gewerkt worden waarin bewustwording centraal staat. Om hiermee in contact te komen, wordt er gebruik gemaakt van cognitieve hypnose technieken als wel trans fenomenen.

Hierbij wordt er altijd een bewustzijn ervaren om bewust te worden van de informatie. De cliënt heeft ten alle tijden controle.

Het verschil tussen hypnose en hypnotherapie?2023-02-01T18:01:54+00:00

Het verschil tussen hypnose en hypnotherapie

In beide toepassingen wordt er gewerkt met trans fenomenen, echter met hypnotherapie wordt het therapeutisch ingezet om bewust te worden van de onbewuste patronen waarmee je op een efficiënte manier therapeutisch zorg aangeboden kan worden.

Wat zijn de kosten van hypnotherapie?2022-12-22T20:14:09+00:00

Wat zijn de kosten van hypnotherapie?

De kosten voor een  consult hypnotherapie bedragen € 135,- . Deze worden door middel van een factuur in rekening gebracht.

Hoeveel sessies nodig bij hypnotherapie?2022-12-22T20:14:48+00:00

Hoeveel sessies nodig bij hypnotherapie?

Alle hulpvragen voor hypnotherapie zijn uniek. Echter de meeste hulpvragen kunnen binnen drie consulten worden opgelost. Mocht het toch gewenst zijn dit uit te breiden. Dan wordt dit aan u voorgelegd. Een consult duurt ongeveer 1,5 tot 2 uren.

Wil je meer weten?

Ga naar de bovenkant